Planowane obiekty gastronomiczne w Kołobrzegu szukają najemców

Zarząd Portu Morskiego w Kołobrzegu podjął decyzję o rozpoczęciu procesu zbierania propozycji dzierżawy przestrzeni w planowanym kompleksie gastronomicznym znanym jako „Food Hall Kołobrzeg”. Planowana inwestycja ma zająć teren obecnie wykorzystywany jako parking i niewielkie targowisko przy ulicy Towarowej. Spółka miejska, która zarządza projektem, informuje, że budynek będzie dwukondygnacyjny i będzie skierowany głównie do sektora gastronomicznego.

„Food Hall Kołobrzeg” to nazwa robocza drugiej inwestycji, po wielopoziomowym parkingu na ulicy Portowej, jaka ma zostać zrealizowana na terenach należących do Zarządu Portu Morskiego w Kołobrzegu. Dwupiętrowa konstrukcja nie będzie typową galerią handlową, ale miejscem atrakcyjnym dla spędzania wolnego czasu, które ma oddać ducha portowego dziedzictwa Kołobrzegu. „Jesteśmy teraz na etapie komercjalizacji powierzchni użytkowej. Oprócz projektowania, staramy się również doprecyzować funkcję obiektu. Chcielibyśmy, aby był to kompleks łączący aspekty kulturalne z promocją lokalnej kuchni, w której dominują owoce morza, przede wszystkim ryby z Morza Bałtyckiego. Poszukujemy już potencjalnych najemców. Naszym celem jest stworzenie nie tylko nowej atrakcji dla naszego miasta, ale również dla całego środkowego Wybrzeża” – informuje spółka na swoich stronach w mediach społecznościowych. Planowane jest wzniesienie trzech budynków na tym terenie, które mają oddzielić część portową od wielopoziomowego parkingu.